Spring naar bijdragen

Thiejske

Forum member
  • Aantal bijdragen

    23
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Thiejske geplaatst

  1. Nogmaals iedereen zeer hartelijk bedankt voor alle schema's die jullie me toegestuurd hebben!! Nu was k gister aant werke bij de lokale 4x4-specialist en kwas aant praten met een klant met een Nekaf.. Hij vroeg me waar mn jeep was enzo, heb k m uitgelegd dak m ging opmake en si en la.. Toen k dat van die schema's aan het woord bracht zei hij me dat er ook vereenvoudigde schema's bestaan? Mensen die met Harley Davidson rijde weten zeker waar k over praat.. Maar hij zei dat er zo ook bestaan voor CJ's.. Ik kan er best inkome dat ze bestaan, omdat er een heel deel weggelaten kan worden op die schema's van Haynes bv.. Alleen weet ik niet precies wat ik weg kan/mag late Dus als er iemand is die hier al van gehoord heeft, een dergerlijk schema heeft of eender wat.. Laat maar horen dan! Groetjes en tot slijks!
  2. jah dat wat een xj origineel heeft.. maar dat heeft deze cj ook niet.. heb m op picasa gezet, moet ge es probere of ge die foto kunt zien. Tis de grijze cj, ni de witte, das mijne klik
  3. Jah heb ook verlengde van ASP suspension.. maar khad een foto van een cj die wat er erg bruut uitziet, maar vanvoor niet echt lange shackels heeft.. en bodylift ziet er ook ni overdreve uit.. bladvere zijn niet zó heel erg gewalsd maar toch staat hij serieus hoog.. dus dacht k da hij die achterste steun van de bladvere mss had verlengd of een shackel tss gezet.. daarmee wou k ff vrage of iemand hier ervaring mee had voor de betreffende foto moet ge me ff pm sture, dan mail k u die wel want dies get te groot voor hier op mvg thiejs
  4. Wow! das nogal een geld!! Was da eigenlijk ook van plan, maar nu heb k er toch mn gedachte bij! Is het die weber zelf wat zoveel kost of hem laten afstelle?
  5. Denk dat dat nog de gemakkelijkste oplossing is.. En voor 25€ wil ik die rolbar gerust kopen! Mvg Thiejs.
  6. Dat is ook een optie natuurlijk.. maar ik heb niet zo een rolbar. Zoals ik al zei, die van mij is gewoon recht omhoog. En die loopt ook niet door tot achter mijn zetel, die stopt gwn op het spatbord, en is met 1 grote plaat van de rechte tot de schuine buis bevestigd wederzijds.
  7. joa das wel nice.. en wat voor materiaal hebt ge gebruikt as k vrage mag? nu, kheb buize genoeg.. het enige probleem is dat ik niet weet hoeveel ° dat die schuine staat t.o.v bv het achterste spatbord..
  8. Wat u dus bedoelt is gwn de originele bevestiging aan chassis kant verlengen? Nu daar gaan ze hier in belgie op de keuring ni mee kunne lache denk k! Maar kmoest gwn een zekerheid hebbe van iemand anders dan mn eige mening.. Thx, thiejske..
  9. Heeft er iemand toevallig ervaring met shackels zetten aan de 2 zijden van de bladvering? Dus ik bedoel bv rechtsvoor, aan de voorbumper, maar dan ook waar de bladveren eindigen aan het chassis om daar een shackel te zetten.. Hoe zou dit de baanligging beïnvloeden? Thx, Thiejs.
  10. Thiejske

    Verschillen rollbar

    Kan iemand me de verschillende soorten rollbar voor een CJ7 ff uitleggen aan de hand van foto's als dat mogelijk is? Ik lees vanalles over een family-bar en sport-bar maar dan is het meestal in topics over een TJ of een YJ. Nu, ik zoek een originele rollbar voor mn CJ7 maar ik twijfel er sterk aan welke. Die wat er nu opzit (recht omhoog en enkel bevestigd op de achterste spatborden) vind ik namelijk niet zo mooi als een schuine die doorloopt tot aan het raam. Zo een wat doorloopt tot aan het raam vind ik prachtig, alleen kan mn venster dan niet omlaag tenzij ik het losdraai, wat dan ook weer niet oogt.. Maar moest ik zo ene vinde, denk ik wel dat ik die kan aanpassen tot hij bij mijn voeten aan de body kan bevestigd worden. Als er iemand de maten kan doorspelen zou ook serieus appreciëren! Mvg, Thiejs.
  11. Zo, ben u ff vroeg wakker zeg! Haha toen ging k net slape denk k.. Maar in ieder geval, iedereen die iets heeft wat hij gerust wil delen mag zo vrij zijn om het mij door te sturen! En bedankt voor al jullie inspanningen! Mvg, Thiejs.
  12. heb nog niets ontvange.. ma da zal wel kome hoop ik! zou u enorm dankbaar zijn!
  13. hmm jah die voltmeter was gaar.. heb k los gehaald en getest, gaf niets aan.. bleef ook altijd op 11volt staan daarmee.. Morge nieuwe hale Thx voor de snelle reacties!
  14. Ben vandaag dus begonne met mn jeepke uiteen te draaie.. Wanneer ik het dashboard los had kwam ik hierbij een hoop kabels tege wat loshinge, met rare koppelinge aan mekaar ware gemaakt of zelfs gewoon bloot lage op bepaalde stukke.. Hier word ik dus ziek van!! Nu snap ik dus ook wrm de meeste meterkes ni werkten op mn dash.. Nu was mijn vraag aan jullie allen: Wie kan mij een elektrisch schema bezorgen van betreffende jeep. Ik wil namelijk mn hele kabelboom opnieuw gaan leggen omdat ik er dus totaaaal niet aan uit kom.. Klein voorbeeld, de oliedrukschakelaar zit bij mij links achter op het blok, het is een elektrische dus er loopt een paarse draad (signaalgever) van de bovenkant van het membraan naar binnen toe, aan de zijkant ervan zitten 3 contacten, hier zit nerges een kabel op en er is dus ook nerges een kabel te bespeuren die wat er op heeft gezeten.. Nog een voorbeeldje, achter bij mn snelheidsmeter, hangt een dikke gele kabel (dikker as de rest) los? ik ga hem na.. hij vertakt in 2 stukken, 1 stuk hangt los, en 1 stuk loopt naar mn zekeringenkasje en daar verdwijnt hij.. heb die nog ni los gehaald.. Dus moest er iemand zijn die wat mij kan helpen met een elektrisch schema ben ik u eeuwig dankbaar!! De nodige kennis elektriciteit heb ik dus kan er wel mee overweg.. Mvg Thiejs.
  15. Thiejske

    Demper noodzakelijk?

    Dit ligt vooral aan uw uitlaatspruitstuk(ken) Tis beter da ge bv een spaghetti hebt, die wa van 4 naar 2 en dan naar 1 loopt. En ni alles in 1 "tuit" bijeen laat kome. Hierdoor bouwt ge teveel druk op, op 1 plaats, terwijl ge alles soepel moet late gaan. In mijn cursus automechaniek staat dat de maximum gradehoek van een bocht in de uitlaat 18° mag zijn, dit om de beste flow te krijge.. Bij een 6 cyl borla uitlaatspruitstuk moet ge ma es kijke op foto's, die gaan ook van 3 naar 2 en dan pas na 1. Ook weer met die drukopbouwing te make. Maja bij een 8 cyl moet ge dit dus aan 2 kante doen met 4 uitlate he! Hetgeen wak dan nog uit de racerij geleerd heb, is da alle uitlaatbuize tot het punt van samekome even lang zoude moete zijn.. en hoe minder bochte hoe minder weerstand.. Mjah wa dan na het spruitstuk komt mag gerust recht zijn.. het lawaai zal dan wel wa erger zijn ma een 4-takt zonder turbo hoeft niet persé druk op te bouwe.. Het koppel zal mss op een ander toere ligge ofzo maar door hier en daar een klein bochtje of een cherry bomb te zette kunt ge daar mee spele.. as ge een beetje handig zijt is dit allemaal goed te doen Tis ni dak een hoog diploma heb dak da hier neerzet, maar dit is meeste allemaal uit mn eige ervaring en natuurlijk mn opleiding automechanica. Dus as iemand dit wil verbetere of mss zegge da dit niet klopt.. laat maar hore. Het mag gerust!
  16. wat voor motor en bak zitte erop? enneuh wat had ge er graag voor gehad? laat me ff wat wete in een pm met adres ofzo aub! Mvg Thiejs.
  17. 'Helaas, deze advertentie bestaat niet" hehe
  18. Zoek een CJ zonder motor, liefst nog met assen. Of het nu een 7 of een 5 is maakt ni uit. Laat maar wat hore! Moest er nog iemand een 4L HO voor een goed prijsje wegdoen, laat ook maar wete Mvg Thiejs
  19. Ware dees allemaal van na 1980? Of ook ervoor?
  20. Mjah ik zal wat laten weten as ik na de keuring ben geweest.. Heb ze mij eerst in orde gemaakt voor komend weekend. INOR Here I come Tzal nog wel een paar weke dure eer k na de keuring kan gaan, moet namelijk volgende week mn verstandskiezen laten trekken, en dan mss mn bodylift er nog tussenuit vissen. Dat ligt zowiezo aan de keuring! Maar ik laat het nog wel horen. Mvg Thiejs. Tot slijks
  21. Hmm het komt dus meer voor.. mooi! Dan denk ik niet dat ze veel probleme gaan make op de keuring, zolang het overeenkomt met hetgeen wat op mn chassis staat Merci voor alle reacties! Tot slijks!
  22. Hmm.. vind het toch ma wazig.. Op het chassis zelf staan zelfs nog minder as op mn papiere haha. Ik kan de J nog net lezen, dan is er een spatie?? en dan nog een paar cijfers.. Nu was ik aan het denke om het lichtjes op te schure of te vlakke en dan opnieuw dezelfde nr as op het roze formulier erop te zetten. Maar ik zou eigenlijk willen vragen of er iemand is met een belgische CJ7 met hetzelfde "probleem"? Allesinds al heel hartelijk dank voor alle snelle reacties hierop!
  23. Best handige informatie.. maar het komt ni echt overeen met dat van mij? Of het nu aan mij ligt of aan die stom belgische wet/papiere.. geen flauw id! In ieder geval, mijn chassisnummer bestaat uit 1 letter en 7 cijfers. Tenminste op mijn roos formulier toch.. Het bouwjaar is op papier 1980, op het plaatje onder de kap '79 en volgens bovestaande informatie ook '79.. Maar toch.. moest er iemand zijn die het mij kan ontcijferen, ik zou het appreciëren! Het betreffende chassisnummer is: "J9135098" Waar ik heel zeker van ben is dat het een CJ7 is Wat er allemaal origineel is, en wat niet.. kan ik ook niet echt zeggen. De carb heb k nog niet bekeken, de bak is een manuele 3-bak. Denk een T150. En de motor is de 258ci. Mvg Thiejs.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...