Spring naar bijdragen

Zoepetier

Forum member
  • Aantal bijdragen

    23
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Zoepetier geplaatst

  1. Ze zitten onder de parafaan bij de ruitenwissers. (tussen de motorkap en het voorraam) Er zitten een paar kleine schroefjes (niet te hard draaien want ze breken heel makkelijk!) en dan kan de parafaan helemaal verwijderd worden. Ik heb aan de rechterkant 3 verwijderd. Links moeten er ook 3 zitten en volgens collegas ook nog 1 in het midden. Ik hoor het graag!
  2. Hallo mede Jeepers! Sinds een paar dagen heb ik last van een enorme stank in de auto. (nee niet m'n voeten en ook geen bonen gegeten ) Het bleek van de airco af te komen. Schimmel op de filters, volgens de airco experts hier op m'n werk. (ik werk in de auto industrie) Onder de parafaan zit een reeks kleine filtertjes (een stuk of 7 zo te zien), wat volgens de collegas veel weg heeft van die van een Voyager. We hebben er in de haast drie uit gevist en die waren inderdaad zwaar beschimmeld. We hebben de airco met zo'n busje gereinigd en het ruikt al een beetje beter, maar die andere filters moeten er nog steeds uit. Ja, er komt ook nog een vraag! Volgens de plaatselijke Jeep dealer (Eagle Auto) zijn deze filtertjes NIET standaard op de auto geleverd. De airco echter wel! De vraag: Zijn deze filtertjes achteraf door iemand gemonteerd of is de magazijnman van Eagle Auto even de weg kwijt? Of kan ik ze net zo goed weglaten? Alvast bedankt!
  3. Dat vertelde ik mezelf ook in m'n achterhoofd. Ik stribbelde daarom ook niet tegen. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik zonder hulp van dit forum niet zo goed voorbereid had geweest, en deze expert niet zo lekker had kunnen paaien. Ik weet natuurlijk niet hoeveel invloed ik op hem heb gehad, maar ik laat mezelf denken dat het wel zo is. Bedankt allemaal!
  4. Zoepetier

    Verzekering - update

    Nou...Ik heb net met de expert gesproken, de laatste fotos laten zien van mijn geliefde XJ en alle papierwerk doorgenomen. Hij stelt voor aan mijn verzekering € 4000,00 Ik weet het niet, maar ik vind het geen slecht voorstel. Ik zat met mijn schatting daar toch behoorlijk onder.
  5. Zoepetier

    Verzekering

    Een klein beetje van het onverharde weg afgedwaald....
  6. Zoepetier

    Verzekering

    Ik hoop m.b.v. de laatste iets meer dan het laagste bedrag binnen te halen. Met 1500 kom ik al een heel eind, maar meer is lekkerder natuurlijk. Dat idee had ik al. Daarom heb ik ook niet op de verzekering gewacht toen ik m'n ZJ kocht. Ik werd gek aangekeken. "is de uitkering nu al rond??" Dus er is een basis waar ze mee werken?
  7. Daar zit natuurlijk wel wat in, wetende dat ze in Noord Amerika niet zo happig zijn op diesels.... Goeie tip. Ik moet die hele auto nog een beetje ontdekken, aangezien ik em pas anderhalve week heb. Vandaar die krediet crisis!
  8. Hup! De drempel over! Gelukkig Nieuwjaar Allemaal! Scotland...here I come!
  9. :lol: Geen probleem! En bedankt Utah! Maar nou komt er toch nog een vraag bij....voor welke markt werd de ZJ in Graz gebouwd?
  10. Zoepetier

    Goeie Jaarwisseling!

    Langs deze weg wil ik vast iedereen op het forum een hele goeie jaarwisseling wensen! En bedankt voor jullie hulp tot nu toe!
  11. Volgens Wikipedia is de ZJ in Detroit of Graz gebouwd. Is dit terug te vinden in het chassisnummer (zoals bij andere merken) of zijn alleen speciale Europese uitvoeringen in Graz gemaakt? Gewoon nieuwsgierig...
  12. Zoepetier

    Verzekering

    Ik was zoiets als "premie check" tegengekomen op de website van de dealer waar ik m'n ZJ gekocht heb. Dat bracht me wel op ideeen. Ik heb in ieder geval een heel jaar de tijd om rustig te kijken en te vergelijken, want de hoogte van de premie is niet alleen belangerijk....welk maatschappij keert het beste uit? Zijn er maatschappijen die tegenstribbelen bij uitkering? Dat soort singen. Bedankt.
  13. Zoepetier

    Verzekering

    Genoteerd! Dank je wel.
  14. Zoepetier

    Verzekering

    M'n ZJ heb ik misschien iets te vlug verzekerd, maar ik moest iets. Zeker waar ik woon. Voordat het nieuwe jaar om is heb ik de verzekering ergens anders lopen. Interpolis, Unive...wie dan ook. Zolang de maandpremie maar aanzienlijk lager is.
  15. Zoepetier

    Verzekering

    Dat lijkt me niet, want de auto is gestolen en toen in de fik gestoken. Niet mijn schuld dus. Dus het gaat niet te koste van m'n schade vrije jaren en ook niet van m'n opgebouwde punten of premies. Dat zal effe lekker worden! Om wat terug te krijgen van de verzekering....tuurlijk!
  16. Zoepetier

    Verzekering

    Inderdaad...die groene in Friesland heeft geen klapraampjes, dus het zou nog kunnen. Maar verder is het nieuws wat je me vertelt. Mooie bak! Te laag? Die groene ziet er hoger uit dan die zwarte. Hoog is leuk, maar ze zijn zo instabiel als ze zo hoog zijn. Het lijkt wel of de XJ's te licht zijn voor liftkits.
  17. Zoepetier

    Verzekering

    Ik heb er gek genoeg 3000 voor neergetikt, maar hij ziet er veel waardevoller uit. Zeker als je nagaat wat de nieuwprijs was, en wat de BPM was. Maar dat is niet van toepassing, of wel? Een lier voorop en een beetje ophogen mettertijd....misschien nog een snorkel en uiteraard schraapplaten. Anders blijft het een PC Hooft tractor. All Risk....tja...de maandpremie is inderdaad best hoog, maar ik heb het er wel voorover. Nu krijg ik tenminste nog wat terug van die oude afgefikte XJ, anders had ik helemaal niks. Goed, ik heb ervoor betaald....maar het voelt lekker. Marcel
  18. Zoepetier

    Verzekering

    Hmmmm....dat wordt flink rekenen en zoeken. Maar ik heb het er voor over. Ongeacht wat voor Jeep je rijdt, we weten allemaal wat voor tijd we eraan besteden, waar de maandelijkse bedragen naartoe gaan en ik denk dat de meesten van ons wel op diverse manieren voor gek zijn verklaard. "It's a Jeep thing!" Thanx. Marcel
  19. Zoepetier

    Verzekering

    Kun je rustig stellen ja.....kranten, internetsites, radio, meerdere tv zenders. En iedereen in m'n omgeving gelijk: "Lijkt veel op jouw bak" Ik: "Sterker nog....." "Ah nee! Nee heh?!" Marcel
  20. Zoepetier

    Verzekering

    Helemaal waar! Zouden ze ook niet gaan kijken naar Ford Bronco, Chevy Blazer, Opel Frontera? Voordat ik m'n ZJ kocht zag ik een advertentie van een 2-deurs uit 1998 in Friesland. Zwaar opgehoogd. Wel een mooie bak hoor, maar de bouwjaar... daar kon ik me even niet in vinden. Ik weet niet beter of de 2-deurs XJ's gingen er in '92 uit. Een sleutelwoord in deze thread blijft wel terugkomen: taxeren. Da's toch wel het laatste wat je verwacht bij een terreinwagen. Of mijn ogen worden slecht, of dat is een hele rare rood. Het is net dat chocolade bruin wat mijn XJ was. Het leukste is: die auto en mijn XJ hebben op dezelfde plek (rechtsachter) zo'n rare diepe deuk. Alsof het erin getrapt is! Maar inderdaad...dat is een gelijkwaardige versie, alleen niet dezelfde waarde die ik in m'n hoofd had. Ik betaalde 6 jaar geleden 4000 Euro. Dat zal ik zeker doen! Bedankt! Marcel
  21. Zoepetier

    Verzekering

    Dit zou nog wel eens lastig kunnen zijn, want op de friktie na is alles contant bij de dealer aangekocht. De friktie is bij hun in de werkplaats vervangen. De enigste bon die ik nog heb is van de veren die ik bij WTA4x4 heb gekocht afgelopen zomer. Fotos heb ik wel, ja! Doen ze het daar ook mee? Heb ik toch wat! De rechtswinkel....ook een goed idee! Ik gek genoeg niet. Ze wilden alleen weten of ik een BV2 alarm had. Ze hoefden niet eens een certificaat te zien. Dat was bij m'n ZJ wel anders. M'n ZJ ziet er vele malen beter uit dat m'n XJ, dus die ga ik binnenkort wel laten taxeren. Het is zo'n Limited edition met honderden knopjes en schakelaars. Een echte PC Hooft tractor. Alleen gaat deze tractor zware, onverharde, modderige wegen tegemoet aanstaande zomer. Zeker. En bedankt voor de goeie tips. Zeer bruikbaar denk ik. Marcel
  22. Zoepetier

    Verzekering

    Tenzij ik dus doe wat de anderen voorstellen: zoveel mogelijk op papier zetten en kijken of ik kopieen van de aankoopfakturen kan krijgen. Ik wil toch enigzins wat sleuteltijd terug kunnen krijgen. Ik zou em na de nieuwe laklaag laten taxeren....voor de volledigheid. Maar ja achteraf gezien.... <zucht> Bedankt voor het meedenken. Als je later nog ideeen krijgt, hoor ik dat uiteraard graag. Marcel
  23. Zoepetier

    Verzekering

    Goedemorgen allen, Harstikke nieuw hier, en gelijk de forum binnen vallen met een moeilijke vraag. Maar ik zal me eerst eens even netjes voorstellen: Ik ben Marcel, 39 en woonachtig in Amsterdam. Sinds afgelopen Maandag in het bezit van een hele fraaie ZJ uit 1995. Daarvoor reed ik 6 jaar lang in een 2-deurs XJ uit 1988. Daar heb ik zelf heel veel werk aan verricht; een beetje opgehoogd, helemaal waterdicht gemaakt, 4 nieuwe sloffen eronder, lekkere stereo, nieuwe verlichting rondom, verstralers, compleet nieuwe friktie met hydraulische lager, motor piekfijn laten lopen, interieur opgeknapt en in Februari zou ik een snorkel aan de rechter voorzijde monteren en de voorbumper vervangen door een stalen bumper met ingebouwde lier. Dan zou dat beestje losgelaten kunnen worden in Schotland. Maar voordat ik Schotland open zou rukken, zou ik eerst wat Jeep en 4x4 meetings afgaan. Die ene keer dat ik ben geweest maakte mijn XJ weinig tot geen indruk. Dat had nu zeker anders geweest. Maar helaas...vorige week, in de nacht van Donderdag op Vrijdag, hebben ze m'n geliefde XJ gestolen, gebruikt bij een ramkraak in Amsterdam Noord en de hele handel in de fik gestoken, (die 55 liter benzine die ik die middag er in had gepompt zal aardig geholpen hebben!). De XJ is volledig afgeschreven, maar bij toeval was ie Allrisk verzekerd! Van dat toeval wil nu gebruik maken, en ik had gehoopt hier de nodige advies en hulp te kunnen winnen. De dagwaarde van een 20 jaar oude Jeep Cherokee is volgens de verzekering (ABN/AMO in dit geval) niet bijster veel en ik weet bijna zeker dat ze mij gaan proberen af te schepen met een paar honderd euro. Nu werk ik zelf in de bedrijfswagen branche en een van onze verzekerings experts zegt dat ik bij de echte kenners (jullie dus) moet aankloppen voor een werkelijke beraming, want met emotionele waarde alleen hoef ik bij de verzekering niet te komen. We praten dus over een 2-deurs Cherokee Laredo uit 1988 die oorspronkelijk voor de Canadeze markt bestemd was (de sticker zit...ehm zat nog in de motorruimte), daar vandaan naar Duitsland is geexporteerd en op een gegeven moment in Nederland terecht is gekomen. Ik heb em in 2002 gekocht bij een autodealer in Haarlem en ben sindsdien alleen maar lekker aan het sleutelen geweest. Ik zal niet zeggen dat deze XJ een 100% pracht-en-praaltje was, maar hij was klaar voor een ruige toer door de Schotse Hooglanden, en misschien zelfs de Noordkaap route. (voor dat laatste had ik de kachel moeten aanpassen) Dus alle sleutelwerk en geld wat ik in die 6 jaar in de auto gestoken heb, torent uiteraard heel hoog boven de standaard verzekerings dagwaarde uit. Dat weet ik zeker. Is er een manier dat ik dit mee kan nemen naar de verzekering? Zo ja, hoe? Zijn er mensen in de Jeep Club wereld die zich hierin hebben gespecialiseerd? Is er iets op zwart/wit wat ik aan de ABN/AMRO expert kan geven? Het grootste probleem van dit hele verhaal is echter dat alle bonnen samen gebonden waren met m'n Haynes Repair Manual en die lagen achterin de XJ. Zelfs m'n Hi-Jack is gedeeltelijk gesmolten, dus drie keer raden wat er met al dat papier is gebeurd? Hoeveel kans maak ik werkelijk? De verzekerings specialist op m'n werk zegt dat je bij dit soort voertuigen kunt spreken over "export waarde", "club waarde", "liefhebbers waarde" en "verzamelaars waarde" Is dat waar? Alvast bedankt voor jullie aandacht en ik hoop van jullie te horen. Groeten, Marcel
×
×
  • Nieuwe aanmaken...