Spring naar bijdragen

troanploat

Forum member
  • Aantal bijdragen

    4
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door troanploat geplaatst

  1. jeep terug van lpg inbouw,lekkage op de carburateur(valse lucht).deze verholpen en jeep loopt weer super!!!!!
  2. het zijn nieuwe high performage bougie kabels . compressie op alle cilinders is 10 bar behalve cilinder 5 , die is 10,5 bar,geen lekkage via de kleppen,is ook al gecontroleerd.Ja er zit een 4 barrel carburateur en een offenhauser inlaatspruitstuk op.Ik wacht nu de in bouw van lpg af en zie dan wel verder.Bedankt voor alle reacties.na de in bouw van lpg laat ik wel iets weten.
  3. bougie kabels zitten goed aangesloten en cilinder 5 en 6 lopen bij 900 rpm niet mee als je het toeren tal opschroeft tot 1400 rpm gaan ze mee lopen .Heb een goede vonk op de bougies.Er zit en holley carburateur op de motor.Ik zelf heb het vermoeden dat het in de probleem in de carburateur zit.
  4. hoi jeepers, ik heb een cj7 uit 76 4.2l en het volgende probleem doet zich voor,bij stationair toerental loop de motor maar op 3 cilinders . Als je gas geeft pikt de motor goed op. Compressie op alle cilinders is goed,geen valse lucht via inlaat spruitstuk, nieuwe bougie kabels en verdeelkap en rotor, geen lekkage via de kleppen , kleppen gaan ook allemaal goed open en dicht (ongeveer 8mm).Motor loopt nu nog alleen op benzine,wordt volgende maand lpg ingebouwd(kan dan problemen met de carburateur ook uitsluiten).weet iemand raad met dit probleem????????
×
×
  • Nieuwe aanmaken...