Spring naar bijdragen

Beetje humor


darkwolf
 Share

Recommended Posts

  • Reacties 1.9k
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Met alle 'milieu perikelen' van de laatste jaren, was dit wel een enorm ontspannend nieuwsbericht:

Milieufreaks grootste vervuilers

AMSTERDAM - De circa veertig Nederlandse deelnemers aan de milieu-conferentie op Bali hoesten met hun vliegtrip naar het zonnige vakantieoord ruim 200.000 kilo CO2 uit. Dat haalt een gemiddelde automobilist (15.500 km per jaar) slechts als hij zeventig jaren lang geniet van zijn autootje.

Onder de Indonesische hemel wil men juist afspraken maken over minder CO2, omdat nogal wat wetenschappers menen dat juist die menselijke uitstoot een warmer klimaat veroorzaakt.

Het Wereld Natuur Fonds, Milieudefensie en Greenpeace (dat wereldwijd dertig personen laat aanrukken), allemaal hebben ze hun koffers gepakt. Zelfs onze Vogelbescherming fluit straks haar liedje mee. "We vechten tegen ontbossing", verklaart een woordvoerder. "Wij kunnen het in Nederland nog zo goed doen, als men in het buitenland niet oppast, is nog steeds een groot deel van onze vogelsoorten in gevaar."

Maar één retourtje Bali over 24.320 kilometers komt al neer op 5,35 ton CO2, aldus het CO2-rekenmachientje op de website van Milieucentraal. Daarvan kunnen twee ouders met één kind een jaar lang koken, douchen, wassen, stoken en het huis verlichten.

Eén paar koffers minder zou dus gelijk schelen.

Toch trekken in het gevolg van minister Cramer enkele tientallen ambtenaren (16) en (milieu)lobbyisten (11) naar de milieutop. En hoewel Cramer slechts vier leden van de Tweede Kamer heeft meegevraagd, breidde het parlement dat zelf uit tot zeven. Het bedrijfsleven houdt het op twee vertegenwoordigers.

Op het ministerie van VROM erkent men wel het wrange aan de situatie. "Zit een punt van waarheid in. Er stappen 10.000 mensen uit 190 landen in supervervuilende vliegtuigen om over CO2-uitstoot te praten", vat de woordvoerder van Cramer samen.

En als die CO2-uitstoot door de mens nou eens niet de oorzaak is van klimaatverandering? Zoals genoeg wetenschappelijke critici van milieuridder Al Gore beweren. In de Tweede Kamer ligt er een taboe op dergelijke nuchtere twijfel. "Inderdaad, er is nog niets zeker. Maar dat ga ik niet hardop roepen", zegt een ander Kamerlid anoniem. "Je plaatst jezelf buiten elke discussie en krijgt de hoon van de linkse kerk over je heen."

PvdA'er Samsom is wel overtuigd. De wereld moet snel iets doen aan de CO2-uitstoot. Maar wroeging, als straks het vliegtuig vol gas over de startbaan dendert? Nee, dat voelt hij niet. "Wij compenseren alles twee keer. We laten nieuw bos planten." ;)

:wacko:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

En wat dacht je van al die verwarming en verlichting in de tweede kamer voor die paar mensen die er gemiddeld zitten ?

Eerlijk is eerlijk,

ik zou ook wel voor zo'n confrentie naar bali willen en

om het effectiever te maken zou ik er toch een maandje kennis willen maken met de echte natuur.

:yes:;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Komt een rijke kak madambij de dokter nadat ze gestoken is door een wesp.

Vraagt de dokter: 'Waar bent u gestoken mevrouw?'

'Oh dokter, dat kan ik u niet zeggen, want dan schaam ik me zo.'

'Maar ik moet het toch echt weten hoor, anders kan ik u niet helpen.'

'Nee dokter, als andere mensen dit weten dan word ik uitgelachen en schaam ik me dood.'

'Luister,' zegt de dokter, 'ik heb een geheimhoudingsplicht, dus ik zal echt tegen niemand zeggen waar u gestoken bent.'

'Oké dan,' zegt de vrouw: ....

'... bij de Aldi.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.
 Share




×
×
  • Nieuwe aanmaken...