Spring naar bijdragen

Temp sensor


esveld
 Share

Recommended Posts

Hoi jeepers, ik heb een cherokee uit 92, met een tikkende motor, alles geprobeerd niets helpt. Nu een 4.0 HO motor gekocht uit een TJ uit 97. Alles klopt behalve de temp sensor voor de meter ( Links achter op cilinderkop boven koppelhuis zit er niet op. En ook geen plug of zo waar je hem in kan draaien.) Weet iemand hoe dat zit met een TJ blok uit 97?

Arjan

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja...da's ff lastig....

De instrumenten van een TJ worden d.m.v. een databus gestuurd. Dat datasignaal wordt geleverd door de PCM ( Powertrain Control Module). Die PCM heeft al een temp. signaal van de motor (voorop de motor zit de sensor), en dus is de extra sensor overbodig....

Het makkelijkst kun je nu een buisje in de kachelslang maken, waarin je dan weer een sensor monteert. Let er wel op, dat je de "warme" kachelslang neemt!

Oja, als je de huidige motorelectronica blijft gebruiken, zet dan wel alle sensoren van je huidige blok om naar de nieuwe! De sensoren van de TJ zijn namelijk anders! Zet ook de ontsteking en stroomverdeler over!

Succes!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mogelijk is alles....Maar of het verstandig is?

Want wat als Chrysler in al z'n wijsheid heeft besloten om dat ene waterkanaaltje voortaan wat anders te gieten, omdat die sensor daar toch niet meer zit....?

En in het thermostaathuis kan natuurlijk ook, maar da's lastig boren en tappen ( dun materiaal) en je moet oppassen dat de thermostaat de sensor niet raakt....

Ik zou een buisje in de kachelslang zetten.....

Owja, doe dat niet in de radiateurslang... als de thermostaat weigert zie je dat niet op de meter en het opwarmen van de motor wordt pas zichtbaar na het bereiken van de bedrijfstemperatuur!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...