Spring naar bijdragen

Straatracer van Jeep: Grand Cherokee SRT8


www.jeepie.nl
 Share

Grand Cherokee SRT8  

1 stem

  1. 1. Grand Cherokee SRT8

    • Ja
    • Nee
    • Geen mening
      0
    • De motor is leuk de rest shit
    • Bling Bling auto


Recommended Posts

875770_340_1141296633504-GrandCherokeeSRT8_460.jpg

Jeep onthult op de autotentoonstelling van Genève de Europese uitvoering van de Grand Cherokee SRT8. Deze krachtigste in productie genomen Jeep ooit, heeft een speciaal vierwielaandrijvingsysteem en een 415 pk sterke HEMI V8. Dat maakt hem uitermate geschikt voor sportief gebruik op de weg.

De Jeep Grand Cherokee SRT8 is de eerste Jeep die is ontworpen door de Street and Racing Technology-afdeling (SRT) van de Chrysler Group. Hij heeft een 415 pk sterke versie van de 6.1-liter HEMI V8. Deze is gekoppeld aan een nieuwe, lichtgewicht vierwielaandrijving met variabele vermogensverdeling. Standaard gaat 5-10% van de (trek)kracht naar de voorwielen, maar als de omstandigheden erom vragen stuurt het systeem extra vermogen naar de voorwielen.

Offroader met racecapaciteiten

Naast het nieuwe vierwielaandrijvingsysteem is de SRT8 voorzien van een lagere koets en sportieve set-up van het onderstel. Daarmee is de Grand Cherokee SRT8 de eerste Jeep waarbij de nadruk meer op weg- dan op offroadgebruik ligt. Zijn prestaties laten dat ook overduidelijk zien: de sprint van 0-100 km/u is binnen 5 seconden achter de rug. Daarbij zorgen Brembo-remmen onder alle omstandigheden voor maximale ‘stopping-power’.

SRT, ook van binnen

De Grand Cherokee SRT8 is herkenbaar aan zijn speciale ‘aero-package’ met grotere voor- en achterspoilers, dorpelverbreders, de centraal geplaatste dubbele uitlaat en 20 inch wielen. Het interieur sluit hier goed op aan met kuipstoelen voor een klemvaste zit, diverse in carbon uitgevoerde onderdelen en een kilometerteller met een schaal tot 300 km/u.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ben geen voorstander van zulke Jeeps ...maar ik ben het met Ogdak eens dat, als er een markt voor is, Chrysler dit soort dingen zal moeten ondernemen om de omzet te verhogen.

De naam Jeep wordt natuurlijk wèl een beetje te grabbel gegooid. Als je Jeep zegt zeg je terreinwagen... of zo was het. smile.gif

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tja... ook ik vind het prima. Al was het alleen al om een beetje tegengas aan al die X5en, XC90's enz te geven. En de meeste 4x4's worden tenslotte alleen op de weg gebruikt, dus waarom zou je daar niet op inspelen en een asfaltuitvoering ontwikkelen? Handel is handel... Ook voor Jeep....

Maar mijn keuze is het ook niet hoor..... wink.gif

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Waarom niet/

Is een pracht auto met veel pk,s wat de meeste proberen of doen met een standard Jeep.

Neem Porsche b.v. is ook uit de bedoeling eigenlijk met een S U V maar wel mooi ook , dus geen sportwagen zoals je van Porsche denkt als je die naam hoort.

De G.C. is dus een prima optie voor iemand met weinig verstand van autotechniek maar dikke beurs tongue.giftongue.gifwink.gif

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...