Spring naar bijdragen

vragen over waarde Wrangler van 'n noob


venezia
 Share

Recommended Posts

Goedemorgen eenieder,

Aangezien ik me net heb geregistreerd en dit dus m'n eerste post is lijkt het me wel zo netjes om me even voor te stellen. Ik ben Ronald, 40 jaar oud en woon in Haarlem met m'n vriendin en mijn 2 zoontjes van 2,5 en 9 jaar.

Auto's zijn een grote passie van mij en het lijkt erop alsof de vonk nu ook eindelijk is overgeslagen naar mijn meisje. Maar waar ik toch meer heb met Italiaanse en Engelse oldtimers gaat m'n vriendin meer voor het stoere werk. Al zoekende naar een leuke auto voor haar hebben we dus recentelijk een proefrit gemaakt in een Wrangler. Vervolgens had ik dus 3 bomen van kerels nodig om haar weer uit de Wrangler te krijgen.... biggrin.gif Het moet en zal dus een Wrangler worden....

Het punt alleen is dat ik absoluut geen kaas heb gegeten van deze wagens en dus nauwelijks kan beoordelen wat de waarde is van de Wrangler die we op het oog hebben. Ik zie op internet de meest uiteenlopende prijzen voor types van hetzelfde bouwjaar. De wagen waar we nu naar kijken is een zwarte, handgeschakelde '93er Wrangler 4,0l met geel kenteken en achterbank. Het ding is een Amerikaanse import, heeft 85000mls gelopen en is tamelijk standaard. Er zit een hardtop op, airco en soundbar en het geheel maakt een goede, eerlijke indruk. Rond de voorruit zit roest en het voorraam zelf heeft 2 sterretjes en verder zit er op de linkerdeur nog 'n beetje roest. Bodem en chassis zijn bedekt met vliegroest maar zo te zien niets serieus. Motorruimte is stoffig en een beetje smoezelig maar ook daar niets om je zorgen over te maken.

Kortom, ik heb de indruk dat het tchnisch wel een degelijke wagen is maar voor het oog moet er nog wel wat gebeuren. Aankomende week gaat de wagen naar de ANWB voor een aankoopkeuring en daarna wordt het onderhandelen met de verkoper. De vraag is nu wat dat ding mag gaan kosten en ik heb werkelijk geen idee. Vraagprijs ligt bij 7000EUR maar dan zou de verkoper zelf nog eea doen.

Hoe zit het met de marktwaardes van de Wranglers?! Is er wat van te zeggen of is het wat de gek ervoor geeft net zoals bij mijn eigen oldtimer?!?!

Elke input is welkom!! Vast bedankt voor het lezen en het reageren!!

Ronald

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Reacties 59
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

Welkom Venezia/Ronald!

Complimenteer je vriendin maar voor haar smaak vwb auto's, van ons allen hier! wink.gif

Aanschafwaarde van een Wrangler (in jou geval een type/code YJ) is idd een moeilijk te beantwoorden vraag.

Veel hangt af van de staat in algemene zin, technische staat, modificaties etc.

Wranglers van rond 91 - 92, hebben nog wel eens last van een roest aanval. Als ik lees dat het voorraamframe wat roestplekken heeft... ph34r.gif Is een aardig klusje....zal waarschijnlijk/wellicht door geroest zijn.

Let ook op roest bij de bodembevestiging van de veiligheidsgordel van de bestuurder, de rand links naast de pedalen, en het balkje wat (ter hoogte ongeveer van de achterschokbrekers) je linker en rechter chassis balk verbindt waar ook de benzinetank op bevestigd is (en de body is er li en re op bevestigd).

Is allemaal evt te repareren, maar bepaald mede de waarde uiteraard.

Hoewel erg moeilijk te zeggen, denk ik dat, zoals jij de auto omschrijft, €7000 niet echt duur is, maar wel redelijk aan de prijs, gezien de staat en de modificaties. De airco lijkt mij althans redelijk nutteloos, als het warm is rij je toch open?? biggrin.gif

Je kunt een Wrangler altijd laten aankoopkeuren bij een gespecialiseerde (onafhankelijke) Jeep specialist. In Amersfoort en Tiel zitten 2 hele goede adressen, in de buurt van Haarlem weet ik eerlijk gezegd niet.

Heel veel succes er mee!!! (en volg de smaak van je vriendin wink.giftongue.gif )

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Denk dat je er even onder moet kruipen en zien of je deuken tegenkomt in carterpan uitlaat demper wat aangeeft dat er in het terrein mee is gereden.

Wat niet aannemelijk is als hij nog op de standaard banden staat. Maak een fotootje en plaats die hier dan kunnen we al gauw zien wat er aan is veranderd. Schakelt hij soepel en geluidloos en werkt de 4wd schakelaar.

Niet op de verharde weg in 4wd zetten. En hoe is de staat van je differentieel. Zoals voorganger al zei laat em keuren door een jeep specialist zoals B&S Tiel of Maasbach 4x4 Amersfoort.

De prijs lijk me redelijk voor een 93 er 4.0 H.O. maar doe gewoon een lager bod en zie of hij em graag kwijt wil. Zeker omdat er geen softtop bijzit en dat is natuurlijk een must. Zonnetje en uit je dak.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Welkom ook. smile.gif

Niks toe te voegen aan de bovenstaande tips...

Bodem en chassis zijn bedekt met vliegroest maar zo te zien niets serieus. Motorruimte is stoffig en een beetje smoezelig maar ook daar niets om je zorgen over te maken.

Dat is een goed teken, aangezien ze dus niks willen verbergen? (handelaren die goed kunnen poetsen zijn er al zat)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mijn dank heren voor de snelle en serieuze antwoorden, was even bang dat ik de kous op de kop zou krijgen omdat wij de Wrangler eigenlijk als 2e auto voor erbij kopen (ikzelf rij leasebak en mijn eerste liefde geldt natuurlijk mijn eigen klassieker). Maar de Wrangler zal ondtwijfeld het troetelkind van mijn vriendin worden, een verlengstuk van haarzelf waarmee ze zich kan onderscheiden van de Ford Ka en VW Polo rijdende huismoedermenigte. laugh.gif En weet je wat?? Ze heeft groot gelijk!!

Even concreet dan:

Er zit wel een softtop bij maar die zal weinig gebruikt worden vrees ik. De hardtop eraf halen en de softtop monteren is een aardig karwei vermoed ik en bovendien hebben we geen garage voor deze wagen.

Verhalen over de voorruitstijl had ik al gelezen maar zie ik niet echt als een groot probleem. Ze zijn voor een redelijk bedrag te koop en voorruiten ook denk ik dus dat is met wat werk allemaal netjes op te lossen.

Er zitten geen terreinbanden op, maar echt onder de auto heb ik nog niet gelegen met het oog op de aankomende ANB keuring. Zal dan zeker even opletten op de balken, carterpan etc zoals hieronder genoemd. De wagen is volgens de verkoper de laatste 5 jaar uitsluitend in de zomer gebruikt om z'n boot te water te laten. Wat ik gezien heb zag er eerlijk uit. Ik heb ook liever een eerlijke auto met wat oliezweet en vliegroest dan dat alles dichtgesmeerd is.

Schakelen, sturen, koppelen en remmen ging uitermate soepel en strak. De 4WD schakelaar heb ik niet geprobeerd. Hoezo niet op de verharde weg in 4WD zetten, Dezperado?! Ik hoorde vanuit de diff geen vreemde geluiden. Is dat een zwak punt onder bepaalde omstandigheden!?

Goed, uit jullie reactie begrijp ik dat de vraagprijs alleszins redelijk is mits er niet al te veel aan de wagen moet gebeuren. Afhankelijk van de uitkomst van de keuring zal ik uiteraard wel proberen om nog wat van de prijs af te krijgen.

Het moet me nog wel even van het hart dat ik zelden zo'n simpele en rechttoe-rechtaan auto heb gezien als deze Wrangler. Geweldig! Lijkt een beetje op de Triumph Herald die ik jaren geleden samen met mijn vriendin heb gerestaureerd. Ruggegraatchassis en verder net een bouwpakket met veel boutjes en moertjes. Hier kun je tenminste wat mee!! tongue.gif

En voor mijn meisje een nieuwe hobby om er echt "haar" auto van te maken. Dus moet er een goede stereo in zodat ook de rest van de wereld kan meegenieten van Metallica, Rammstein en System of a Down.

Heb geprobeerd de foto's aan deze post te hangen maar jullie werken op dit forum met doorgelinkte plaatjes. Zou dus de foto's eerst moeten uploaden en dat doe ik morgen misschien nog wel even ok?!

Tot zover bedankt en als de Jeep voor de deur staat stuur ik mijn meisje wel af op dit forum. ph34r.gif Zet je helm maar vast op........

Ronald

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je mag met een wrangler alleen op onverharde weg in 4wd rijden als je je dif heel wilt houden.

Hardtop eraf is kwestie van wat bouten achter los(onder zijruiten), stekker eruit en paar schroefjes boven voorraam.

Softtop kun je ook in de winter mee rijden. En de mooiste muziek komt niet uit je radio maar onder motorkap vandaan en uit je uitlaat.

Kan Metallica niet aan tippen.

fotoos uploaden makkelijk via www.imageshack.us

bladeren......................hostit....(max 800x600) forum link in je boodschap plakken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

De hardtop loshalen zal het probleem niet zijn maar het blijft een onhandig ding om te verplaatsen en om op te bergen. Maar mijn vriendin heeft nog steeds nachtmerries van een lekkende, fluitende en gierende softtop ten tijde van de eerder genoemde Herald. ph34r.gif Hebben de hardtops overigens neiging om te lekken!?

OK, bij de volgende rit toch maar even wat beter naar het diff luisteren en de 4WD schakelaar checken.

Ben het onmiddelijk met je eens dat de 4,0 machine magnifiek klinkt maar ja, wat heb ik nou straks nog over die auto te vertellen?! Hij is tenslotte niet van mij! ohmy.gif

groeten,

Ronald

Tenslotte nog even de plaatjes:

wrangler1a9bs.th.jpg wrangler35yv.th.jpg wrangler2a2ab.th.jpg

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Auto ziet er op de foto's goed uit! Zo te zien helemaal standaard, zodat er in ieder gevan geen zwaar terreinwerk mee is gedaan.

Lekkende hardtop heb ik nog nooit van gehoord. Zelf heb ik in de wintermaanden ook de hartop erop, en in de zomer de softtop. ( of helemaal niets natuurlijk wink.gif ) Ook de deuren haal ik er bij mooi weer uit!

De hardtop is vrij lastig te hanteren, ja. Zelf heb ik 'm in de garage staan, voorkant op de grond en het dak tegen de muut ( zit wel een oud vloerkleed achter/onder hoor). Een sjorband houdt het handeltje overeind, de ruimte eronder kan ik nu gewoon gebruiken voor m'n gereedschapwagen enzo!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi ronald,

allereerst welkom!! Ik kon het toch even niet laten om te reageren terwijl ik beloofd had het forum 2 maanden spemvrij te houden tongue.gif maarja we zitten hier met downtime op de barge en satteliet internet dus heb mooi even de tijd.

Allereerst complimenten met de auto en muziek smaak van je vriendin (heeft ze toevallig ook nog een zusje wink.gif )

die hardtop eraf en de softtop erop is met 2 man binnen een middag te doen, zelfs als je het nog nooit gedaan hebt en er nog nooit een softtop op de auto heeftgezeten (eigen ervaring) op het forum staan btw ook wel wat tips over opslaan van het dak e.d. (ik heb zelf 4 handvaten (grepen van oude keukenkastjes) aan het dak waarmee ik hem er makkelijk mee af kan tillen en hem aan op kan hangen.

zoals al eerdere mensen zeiden kijk erg goed naar roest op het chassis bij de balk voor de tank en bij de bevestigingen van je assen (rond de bussen helemaal achteraan) mijn advies, pak een kruiskop en ga is flink steken in het chassis op alle bekende rotplekken. het chassis is fabriek af ongeveer 3,2 mm dik, als het niet rot is steek je er nog geen deukje in dus wees niet bang.

wat de muziek betreft, die I6 wordt ook wel saai als je lange ritten maakt en een goede stereo is geen overbodige luxe (in mijn ogen dan) in mijn eigen Jeep ligt ongeveer 1500 watt en dat is hard zat om op de snelweg zonder dak en deuren nog te kunnen luisteren naar James Hetfield en consorten.

wat de prijs betreft (het is wel een wat de gek ervoor geeft auto) dus ga kritisch onderhandelen en wijs duidelijk op alle problemen en wat die evt. gaan kosten (nieuwe ruit, nieuw ruitframe, spuitwerk e.d.)

Succes ermee!!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bedankt voor de reacties. Zal de complimenten voor mijn vriendin maar even in mate toedienen voordat ze 't in d'r bol krijgt... tongue.gif (maar ben er stiekem toch wel trots op om zo'n stoere dame te hebben ipv een naaldhakkenmutsje - no offense intended). ph34r.gif Tegen de tijd dat ze dat ding heeft mag ze hier zelf wel posten en de complimenten in ontvangst nemen..... laugh.gif Ze heeft overigens wel een zusje maar ze lijken totaal niet op elkaar....... wink.gif

Met die hard- en softtop is van later zorg. Het gaat in eerste instantie om de basis van de wagen en de waarde van dat ding. Ik begrijp dat ze toch wel flink aan de prijs zijn maar we zien a.s. donderdag wel wat er verder nog aan de YJ mankeert en wat ik aan de prijs kan doen. Ik zal zeer zeker het chassis en alle genoemde punten zorgvuldig checken.

En natuurlijk speelt de "graag hebben" factor een rol mee dus ook dat mag wel wat waard zijn. rolleyes.gif

Ook de muziek komt later wel aan de orde. Ze heeft in haar huidige auto een aardige installatie zitten die ik tzt wel netjes ga overzetten.

Ik hou jullie wel op de hoogte van de keuring en de onderhandelingen. Mocht het deze Wrangler niet worden gaan we toch gewoon op zoek naar een andere?! rolleyes.gif

groeten

Ronald

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik hou jullie wel op de hoogte van de keuring en de onderhandelingen. Mocht het deze Wrangler niet worden gaan we toch gewoon op zoek naar een andere?! rolleyes.gif

groeten

Ronald

Zo is het maar net Ronald, ik heb er ook alle tijd voor genomen..... ph34r.gifhuh.gif

(was aan Jeep verknocht geraakt, stond binnen 3 dagen voor de deur...)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zo is het maar net Ronald, ik heb er ook alle tijd voor genomen..... ph34r.gifhuh.gif

(was aan Jeep verknocht geraakt, stond binnen 3 dagen voor de deur...)

biggrin.gif Ken het gevoel wel hoor. Mijn huidige oldtimer moest een gerestaureerde zijn want al dat gesleutel had ik wel gezien. Had dus een proefrit gemaakt en heb de wagen meteen meegenomen ..... compleet met verrotte bodem, balken deuren etc...... ph34r.gif Maar ja, je wordt verliefd op zo'n ding en wat moet je dan?!!? tongue.gif Eind van het jaar gaat de auto wéér uit elkaar omdat de lak overal openbarst en ook een aantal technische zaken aangepakt moeten worden.

Ben blij als donderdag de keuring voorbij is. Wordt gek van mijn vriendin........ die doet ondertussen geen oog meer dicht en heeft slapeloze nachten vanwege de afgebladerde lak op de hardtop en meer van dat soort zaken...... wink.gif

Vrouwen..... had al tegen haar gezegd dat ze jullie moest gaan lastig vallen op het forum maar ja, wie luistert er nou naar mij ........ rolleyes.gif

groeten,

Ronald

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mijn eerste berichtje op dit forum sad.gif

Ik zit hier in spanning thuis "mijn"aankomende auto wordt nu gekeurd ......

Ben druk bezig geweest om alles (nouja bijna alles) te lezen over een JEEP WRANGLER.

Ik heb dan ervaring met een MGB , een MINI en nu mijn polootje MAAR een JEEP .........

Ik heb mij al voorgenomen om eerst wat rij ervaring te gaan opdoen voor ik naar een evenement toe ga om mijn jeepie het modder te laten ruiken/voelen.

Ik hoop dat hij de keuring goed doorkomt dat er geen rare dingen uitkomen , dan kunnen we aan de slag om hem rijklaar te maken!!

Kan haast niet wachten.

Wist niet dat je verliefd kon worden op een auto tongue.gif

Vanavond weten we meer ...........

Nu is het wachten op een telefoontje ..............

Astrid.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tjee wat een snelle en vooral medelevende reacties!!

De kriebels worden erger en erger en dan te bedenken dat ik (pas) vanmiddag gebeld word....... sad.gif

Van ellende druk bezig in ons huis tja je moet wat om je tijd te doden!

Wat ik alleen vervelend vind is dat de mensen op dit forum mij alleen begrijpen ......

Wat moet je daar nou mee?? Niet echt praktisch he ?!

Wat een geld voor zo'n auto ... koop toch wat betrouwbaars bijv. een peugeot of citroen of ford ka......

Ik vertel toch ook niet dat hun een sul van een vent hebben die ze moeten inruilen voor een ander?!

mad.gif soms ...........

Ik weet het liefde maakt blind blink.gif MAAR ook erg gelukkig!!

Ik geniet van mijn kriebels in mijn buik en hou het nu maar een beetje voor mij maar het liefste schreeuw ik het van de daken

IK BEN STRAKKIES MISSCHIEN DE EIGENARESSE VAN EEN GEWELDIGE AUTO !!!!!

Ik hoop alleen dat deze het wordt .... de goede kleur .... en een einde aan mijn slapeloze nachten biggrin.gif

Ik droom weer verder ..............

Groetjes Astrid.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ronald belde net smile.gif

Zoals het er nu uitziet wordt het MIJN auto tongue.gif

Oke we moeten er nog wel wat aandoen , maar niet echt schokkende dingen.......

Ik snap er toch niets van , dus laat de details aan hem over.

Er was wat met de uitlaatgassen , roest bij voorruit (was al bekend) en de 2 blutsjes in het voorruit (ook bekend) , iets met rubbers achter die geheel weg waren en de remmen die ongelijk remde (te lang stil gestaan??)

Waar ik erg van baal is dat hij erin gereden heeft (een half uur!!) en ik hier thuis zit dry.gif

Ron gaat nu onderhandelen over de prijs en dan overschrijven en hop naar een vriend van ons om de dingen te laten repareren die wij niet zelf kunnen.

Nu begint het echt te kriebelen ........ laat het telefoontje maar komen dat hij op onze naam staat!!

Kan niet wachten om Bloemendaal onveilig te maken cool.gif als de kids naar school gebracht worden en de andere mama's in hun fordjes ka aankomen.

Groetjes Astrid.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mijn eerste berichtje op dit forum sad.gif

Ik zit hier in spanning thuis "mijn"aankomende auto wordt nu gekeurd ......

Ben druk bezig geweest om alles (nouja bijna alles) te lezen over een JEEP WRANGLER.

Ik heb dan ervaring met een MGB , een MINI en nu mijn polootje MAAR een JEEP .........

Ik heb mij al voorgenomen om eerst wat rij ervaring te gaan opdoen voor ik naar een evenement toe ga om mijn jeepie het modder te laten ruiken/voelen.

Ik hoop dat hij de keuring goed doorkomt dat er geen rare dingen uitkomen , dan kunnen we aan de slag om hem rijklaar te maken!!

Kan haast niet wachten.

Wist niet dat je verliefd kon worden op een auto tongue.gif

Vanavond weten we meer ...........

Nu is het wachten op een telefoontje ..............

Astrid.

Hey Astrid;

Tja het Jeepvirus heeft toegeslagen blijkt wel. smile.gif Een ding echter, er is geen kuur voor om vanaf te komen, dan weet je dat alvast. Dus geen aspirines of antibiotica kuur helpt je ervan af. sad.gif En dat is maar goed ook. biggrin.gif

Ollie B

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je zal ermee getrouwd zijn zeg. Ben ik de hele dag op pad om die Jeep te kopen en mevrouw zit lekker te flirten met heren van het forum....... ohmy.gif

Nee hoor, ik begrijp het best. Dat virus hé....... Anyway, ook bij mij is een milde vorm te bespeuren vrees ik. De wagen is gekocht.... rolleyes.gif en staat ondertussen in Spijkenisse bij mijn oldtimerspecialist die in de komende week nog wat werk gaat verrichten.

Ik heb de wagen gekocht voor EUR 5750 en natuurlijk de kosten voor de ANWB keuring. Mijn advies..... bespaar je dat geld want die gasten zijn gewoon niet gewend om met oudere auto's om te gaan. Bij de eerste roestpuist trekken ze wit weg alsof je met het wrak van de week aankomt. Ik zal de details besparen maar er deugde echt helemaal niets van. mad.gif

Wat moet er nou nog gebeuren aan onze Wrangler, pardon............ HAAR Wrangler:

* voorruitstijl, raam en rubber vervangen

* achterdeur onderzijde roest behandelen.

* bodem roestvrij maken en behandelen met wondermiddel

* rubber stootblokken achter vervangen

* as van de tussenbak op speling checken en indien nodig vervangen

Voor de rest is het een kwestie van poetsen en schoonmaken, de stereo monteren en dan lekker kachelen. biggrin.gif Gegarandeerd zullen er nog een paar kleinigheden zijn maar dat komt vanzelf wel.

Tenslotte: ik heb de halve dag indat ding rondgekacheld en moet eerlijk zeggen dat ik het aardig verslavend vind...... Wat zit je toch heerlijk hoog in zon'n ding, je troont boven iederen uit! Helemaal geweldig!!

Nou ja, jullie zullen nog wel meer lofzang horen als hij voor de deur staat en mijn meisje kan gaan toeren. Bereid je maar vast voor ....

groeten,

Ronald

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




×
×
  • Nieuwe aanmaken...