Spring naar bijdragen

toch over op lpg????


ruudvd
 Share

Recommended Posts

Hoi (lpg-ende) jeepers

Weet iemand of er een g3 installatie voor de cherokee 4.0 (1995) bestaat.

Na elk bezoek aan de pomp zie ik de prijs van lpg naast de snel stijgende benzine prijs.

Even snel uitgerekend wat ik de laatste 3 jaar (60000 km) in de jeep gegooid heb…slik!

Ik heb zo mijn twijfels over lpg ,maar alles heeft zijn prijs.

Wie heeft voor een langere periode cherokee 4.0 lpg gereden en wat leert deze ervaring?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Stappenplan korting LPG G3-installatie

printer.gif Met behulp van het onderstaande stappenplan kunt u zien of u in aanmerking komt (of kunt komen) voor de korting op de motorrijtuigenbelasting. Voor auto's met een gecertificeerde en erkende LPG G3-installatie krijgt u per jaar een korting op de motorrijtuigenbelasting van gemiddeld € 320,--. De bedragen van de motorrijtuigenbelasting kunt u opvragen onder de knop 'motorrijtuigenbelasting'.

Stap 1

Om voor de G3-premie in aanmerking te komen, is het niet alleen belangrijk dat er een G3-installatie in uw auto zit. Om te beginnen moet de auto zelf voldoen aan de Europese richtlijn EG 94/12, die bepaalde eisen stelt aan de uitlaatgassen. Auto´s vanaf 1 januari 1994 zijn waarschijnlijk gecertificeerd. Om helemaal zeker van uw zaak te zijn kunt u kunt u het beste met uw dealer of importeur contact opnemen. Als uw auto niet volgens EG 94/12 is gecertificeerd, komt u niet in aanmerking voor de G3-premie van € 320,-.

Stap 2

Uw auto is gecertificeerd volgens EG 94/12. Nu gaat het erom dat de gasinstallatie een G3 is. Kijk eerst naar het merk. Als het één van onderstaande merken is bestaat de mogelijkheid dat het een G3 is: AG Autogas - Eurogas Utrecht - Koltec - LPG Techniek Zevenaar - Necam - Prins - Vialle. Er zijn ook private label merken voor autogasinstallaties. Dan staat op de apparatuur het merk van de auto. In 99% van de gevallen is de apparatuur dan wel afkomstig van één van de zeven genoemde fabrikanten. Behoort uw gasinstallatie niet tot één van bovenstaande merken, dan komt u niet in aanmerking voor de G3-premie van € 320,-.

Stap 3

Uw autogasinstallatie behoort tot één van de hierboven genoemde zeven merken. Nu gaat het erom te verifiëren of de apparatuur G3 erkend is. Uw inbouwstation (dat kan de autodealer zijn, hoeft niet) kan u dat vertellen. Als uw autogasinstallatie van hetzelfde merk is als uw auto kan uw dealer u vertellen of het een G3 installatie is. Als uw gasinstallatie geen G3-installatie is, komt u niet in aanmerking voor de G3-premie van € 320,-.

Stap 4

Uw auto is EG 94/12 gecertificeerd, de gasinstallatie is G3 erkend. Nu kan een erkend LPG-inbouwstation de G3-codering voor u aanvragen bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Dat gebeurt met een speciaal aanvraagformulier. De code G3 wordt dan op uw kentekenbewijs aangebracht. Het Centraal Bureau Motorrijtuigenbelasting verrekent dan automatisch de G3-premie van € 320,- met de betaling van uw houderschapsbelasting. Ieder jaar opnieuw. De G3-premie is een korting die met de normale houderschapsbelasting wordt verrekend en ieder jaar terugkomt. Omdat de premie samenhangt met de code op het kentekenbewijs, is hij ook overdraagbaar. Ook de volgende eigenaar van uw auto geniet dus deze korting.

Voor vragen omtrent de uitbetaling of verrekening van de G3-premie kunt u contact opnemen met het Centraal Bureau Motorrijtuigenbelasting in Apeldoorn: 0800 - 0749.

Bron: Stichting Autogas Nederland

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...