Spring naar bijdragen

Kien gaat naar Afrika


dezperado
 Share

Recommended Posts

Mooi ik ga er ook heen. Zal even een paar mooie foto's maken.

Info.........

Op zaterdag 8 december 2007 komen alle Nederlandse Dakar-deelnemers naar het Eurocircuit in Valkenswaard voor de officiële RTL GP Dakar Pre-Proloog.

Mogelijkheid

Het evenement, waar vorig seizoen bijna tienduizend toeschouwers op af kwamen, zal de enige echte mogelijkheid voor het publiek zijn om alle Nederlandse motoren, auto’s en vrachtwagens in actie te zien die in januari 2008 in Lissabon gaan starten.

Trucks

Hans Stacey, winnaar van de Dakar Rally 2007, zal op het Eurocircuit opnieuw aan de start verschijnen in de MAN. De grootste concurrentie zal hij naar verwachting ondervinden van Jan en Gerard de Rooy. De trucks zullen allemaal een snelle tijdronde op het Eurocircuit rijden. De twee snelste vrachtwagens plaatsen zich voor de finale waarin de beide rijders een nieuwe tijdronde moeten rijden. De snelste coureur mag zich kronen tot de winnaar van de Dakar Pre-proloog bij de trucks.

Auto's

Ook de auto’s rijden volgens hetzelfde concept als bij de trucks. Allemaal maken ze een getimede ronde, waarna de twee snelste auto’s de finale rijden. Meest opmerkelijke duo is misschien wel Dakar-veteraan Chris Leyds en RTL Travel-presentator Chris Zegers. Zij maken deel uit van het grootste Nederlandse Dakar-team uit de historie van de rally: het Team Dakarsport. De equipe start met vier auto’s, twee racetrucks, een quad en acht motoren.

Motoren

Bij die motorrijders zijn onder andere de enige Nederlandse vrouwelijke deelnemer Mirjam Pol en debutant Jurgen van den Goorbergh, die de wegmotor inruilt voor de crossmotor. De bijna 30 motorrijders zullen net als afgelopen jaar in drie verschillende manches rijden. De drie beste rijders per manche plaatsen zich voor de finale. De overgebleven motorrijders krijgen nog een kans in de verliezerronde; de snelste twee van deze heat plaatsen zich alsnog voor de finale. Uiteindelijk is er de Grote Finale waarin de snelste 11 rijders strijden om de overwinning.

Demo's

Tussen de races door zullen er diverse demonstraties worden georganiseerd. Tevens maakt er een aantal bezoekers kans op een taxiritje met een van de deelnemers.

Toegang

De poorten van het Eurocircuit gaan om 08.30 uur open. De Pre-proloog zal eindigen rond de klok van 17.00 uur. Bezoekers van dit unieke Dakar-evenement betalen voor hun entreekaart 12,50 Euro en hebben de hele dag onbeperkt toegang tot zowel de paddock als langs de baan. Genoemde prijzen zijn inclusief parkeergeld. De entreeprijs voor kinderen tot 12 jaar is 5 euro.

Kaarten

Wilt u kaarten bestellen of wilt u meer informatie over het programma houdt dan onze website in de gaten. Vanaf donderdag 15 november start de voorverkoop.

EINDE BERICHT .........

Link naar opmerking
Deel via andere websites

En ik ben erg benieuwd hoe hij Parijs-Dakar gaat doorstaan.

Hij zal het best halen, als persauto, maar hoe doettie het? Volgend jaar een wedstrijdauto dan maar? :unsure:

Nog ff van de website www.ginafrallypower.nl :

497a1f0025.gif

De persauto is een Jeep Wrangler 2.8 CRD Rubicon met een vermogen van 180 PK. Deze Jeep biedt plaats aan 4 personen, een chauffeur, een navigator, een fotograaf en een tekstschrijver, allemaal in dienst voor GINAF Rally Power om dagelijks verslag uit tebrengen van alle gebeurtenissen rond het team.

De specificatiesVoertuig merk en type: Jeep Wrangler 2.8 CRD RubiconGewicht: 2200 KGTankinhoud: 1x 90 L en 1x 175 LMotor: 2.8 Turbo Diesel 180pkTopsnelheid: ruim 180 km/uurVersnellingsbak: 5-bak handgeschakeldBanden: BF Goodrich 285/75/16Extra's8mm aluminium beschermplaten Stalen voorbumper Warn Rolkooi Long arm suspension kit Lier met compressor 4 sparco rallystoelen 4 puntsgordels Imperial Xenon verlichting Dubbele lucht en brandstoffilters Lockers op de assen elektrisch bediend Aansluitingen voor laptop, satelliet apparatuur en het opladen van foto apparatuur

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...